Behandlere

Vores behandlere følger løbende videreuddannelsesprogrammer:

 • Institute for Functional Medicine, årlige konferencer, siden 2002
 • AFMCP Institute for Functional Medicine, practitioner training courses
 • Integrative Health Symposium, New York, 2017
 • Good Clinical Practice, Københavns Universitet, 2015
 • A4M –anti ageing conference 2015
 • Institute for Functional Medicine “Head to Toe”, 2014
 • Kings College, London – The low FODMAP diet for functional gastrointestinal disorders course, 2013
 • Kings College, London – Group work skills and the low FODMAP diet, 2013
 • Defeat Autism Now/Autism Research Institute, siden 2005
 • ”in house” træning med børnelæge/associate professor Elizabeth Mumper
 • American College for Advancement in Medicine (ACAM)
 • Mastering the Science & Skills of Bio-Detoxification
 • Health Trends
 • Nutritional Therapy in medical practice
 • International Lyme and Associated Diseases - ILADS.org, siden 2012

 


Anne Catherine Færgemann - klinisk diætist og Master of Science i Nutritional Medicine

Uddannet klinisk diætist fra Århus Universitet 2001. Har desuden en Master i Nutritional Medicine fra Surrey University i England, med speciale i irritabel tyktarm (IBS). Hun er forfatter til bøgerne "Sund nu - afgiftning af krop og sjæl" og "Er det noget du har spist?". Hun har arbejdet på Rigshospitalet med specialerne: anoreksi, diabetes, hjerte-karsygdomme og mave-tarm-sygdomme.

Anne Catherine har yderligere specialiseret sig i Functional Medicine med fokus på ernæring og brugen af laboratorieanalyser i forhold til fordøjelsesproblemer, fødevarereaktioner, hormonelle forstyrrelser, autisme, infektoner, træthed m.m.

Hun underviser behandlere i både ind- og udland, i brugen af laboratorieanalyser set ud fra et ernæringsmæssigt perspektiv. Personligt brænder hun for alt der indbefatter Functional Medicine, lever selv efter principperne og er dertil en ivrig yoga-udøver.

På Nordic Clinic vil en konsultation med Anne Catherine have fokus på den kostmæssige del af din behandling, koblet med brugen af kosttilskud til behandling af biokemiske forstyrrelser fundet ud fra dine laboratorieanalyser.

Anne Catherine er pålagt et fagligt påbud og er under skærpet tilsyn hos Styrelsen for Patientsikkerhed til og med midt februar 2018.

Lyt til podcast med Anne Catherine her

Julie af Rosenborg – Ernæringsterapeut og Stud. Scient i Sundhed og Ernæring

Julie blev uddannet Ernæringsterapeut i 2014 og færdiggører hun sin bachelor i Fødevarevidenskab med speciale i Sundhed og Ernæring på Københavns Universitet i 2016. Hun er certificeret Integrative Nutrition Health Coach fra Institute for Integrative Nutrition (2014) samt DNAlife behandler.

Desuden er hun påbegyndt sin uddannelse inden for Functional Medicine og har taget grundkurset Applying Functional Medicine in Clinical Practice (AFMCP) ved The Institute for Functional Medicine og rejser årligt til USA for at tage moduler som del af sin løbende efteruddannelse.

Julie er uddannet yogalærer i 2012 og tror på forbindelsen mellem krop og sind. Hun har erfaring med yogas terapeutiske virkning og kan rådgive om brug af forskellige yoga stillinger til at understøtte kroppens systemer.

Julie har stor erfaring med kosttilskud fra sit tidligere arbejde som produktchef hos den internationale virksomhed Institut Rosell-Lallemand som udvikler og producerer mælkesyrebakterier og mineraler med høj bio tilgængelighed.

I Julies behandlinger søger hun efter de dybereliggende årsager til symptomer gennem dialog med patienten samt brug af laboratorieanalyser til at finde biokemiske ubalancer i kroppen. I sine konsultationer rådgiver hun om valg samt tolkning af relevante laboratorieanalyser samt brug af kosttilskud og kostomlægning til at genoprette kroppens naturlige balance.

Martin Lund Rasmussen - fysioterapeut og Master of Science i akupunktur

Martin er uddannet fysioterapeut på CVU Øresund, Fysioterapeutuddannelsen København i 2006.

Efter projektarbejde med ’Depression og Motion’ (DEMO studiet) på Bispebjerg Hospital, rejste han til Hangzhou Kina. Her færdiggjorde han en tre-årig Masters Degree i Traditional Chinese Medicine (TCM) på Zhejiang Chinese Medical University med speciale i Akupunktur og Tuina (medicinsk massage og manuel behandling).

I 2012 færdigjorde han grundkurset i Functional Medicine; Applying Functional Medicine in Clinical Practice (AFMCP) ved The Institute For Functional Medicine.

Han har desuden taget grunduddannelsen i Zheng Gu Tui Na under Frank Butler og Tom Bisio i 2012-2013. Efter sine studier i Kina har Martin fortsat sin træning og undervisning hos Dr. Serge Augier i Paris, som han mødte i 1998. Hos Dr. Serge Augier studerer Martin kinesisk såvel som taoistisk medicin herunder akupunktur og tuina samt qigong, taoistisk meditation og stilarterne Tai Ji Quan, Xing Yi Quan og Ba Gua Zhang.

Martin har siden 2009 undervist i akupunktur for fysioterapeuter, fysioterapeut studerende, massører og andre manuelle behandlere herhjemme.

For at holde sig opdateret efteruddanner Martin sig i akupunktur, tuina samt andre TCM relaterede emner og Functional Medicine. Derudoverhar han siden 2012 undervist på kurser i Functional Medicine for fysioterapeuter, som han har udvikleti samarbejde medOscar Umharo Cadogan.

Privat underviser han i qigong, taoistisk meditation og kinesisk kampkunst.

Helena Guðmundsdóttir - ernæringsterapeut og sygeplejerske

Helena er uddannet ernæringsterapeut i 2010 og sygeplejerske i 2008. Hun har siden arbejdet på Rigshospitalet med specialet hjerte-kar sygdomme samt akut modtagelse på Amager Hospital.

Helena har stor erfaring med behandling af overvægt, hvor hun arbejder med årsagsammenhænge, identificeret via Functional Medicine og livsstilsændringer. Helena taler både dansk, engelsk og islandsk. Helena er bosat i USA, gift med den velrenommerede Functional Medicine læge Todd LePine og hun lever og ånder for Functional Medicine.

På Nordic Clinic vil en konsultation med Helena foregå på Skype eller telefon. Hun inddrager alle aspekter fra Functional Medicine i vurderingen af helbredsproblematikker, stiller spørgsmål omkring årsagen til symptomerne og arbejder med at bryde koden, så helbredsproblematikken kan løses. Hun benytter laboratorieanalyser, kost og kosttilskud som vigtige brikker i behandlingen.

Didde er uddannet psykolog fra Ålborg Universitet i 2006, og er autoriseret i 2009.

Stresstilstande (herunder også angst og depression) har igennem mange år været hendes primære interesseområde ud fra det perspektiv, at vi ikke nødvendigvis er syge, men ude af stand til at varetage de opgaver, vi ellers plejede at løse. Det er dette, der vidner om ubalancer, som skal reduceres og arbejdes med. Disse ubalancer findes i både krop og psyke, og hænger nært sammen. I den traditionelle tilgang til løsningen af en stressproblematik, dvs. at reducere stress, overser vi oftest muligheden for at komme i balance ved hjælp af genoprettelse af disse ubalancer. Med udgangspunkt i de ubalancer, der findes i kroppen, arbejdes der i et individuelt forløb, med viden om neurobiologiske ubalancer, kostens betydning, fordøjelse, restitution og ikke mindst at lære at kende tegn på sund og usund stress.

Derfor kan et forløb hos Didde involvere laboratorietests såvel som konsultationer hos Nordic Clinics andre behandlere (diætist, akupunktør og osteopat) for, at der bliver arbejdet med ubalancerne ud fra et helhedsorienteret perspektiv, der er med til at løse den aktuelle tilstand samt at forebygge udviklingen af nye ubalancer.

Anne Catherine Færgemann Klinisk diætist, M.Sc i nutritional medicine

Martin Lund Rasmussen Fysioterapeut, M.Sc i akupunktur

Julie af Rosenborg – Ernæringsterapeut og Stud. Scient i Sundhed og Ernæring

Helena Guðmundsdóttir Sygeplejerske og Ernæringsterapeut DET

Didde Eckberg - Autoriseret Psykolog

 

Om

Nordic Clinic is a high-profile clinic that practises and promotes Functional medicine to patients throughout Scandinavia.

Adresse

Nygade 6, 3. sal
1164 København K
Danmark

Kontakt os

+45 3375 1005
info@nordicclinic.com

Nordic Clinic ©
Powered by Getwebshop ©